Min Stolthet – Min Masteroppgave!

….Det er merkelig med det, de vendinger som livet tar! Jeg var 18 år da jeg skulle bestemme meg for hvordan fremtiden skulle bli…Hvordan kan jeg vite hva jeg vil gjøre resten av livet? Som 18 åring?… Her skriver jeg litt om veien min hit jeg er i dag.

Jeg fullførte videregående og var Russ i 2003. Høsten 2003 startet jeg på universitetet, på psykologi grunnfag – Universitetet for meg var noe nytt og annerledes. Gjennom Grunnskolen fikk man tett oppfølging – nå skulle alt læres på egenhånd, forelesningene ble utført i kinosaler ved Bergen kino og vi var vel rundt 300-500 i klassen!! Etter 7 år ved universitetet i Bergen fikk jeg endelig min Mastergrad – dette er noe jeg virkelig er stolt over! Jeg har gjennom disse årene lært så vannvittig mye, både faglig og om meg selv! Min utdanning og de menneskene jeg har lært å kjenne gjennom den har vært med til å forme meg slik jeg er i dag!

– Flere av dere lurer nok på: Hvorfor bruker hun ikke utdannelsen sin? Men det gjør jeg, hver eneste dag! Ha ta en høyere utdanning gir deg så mye mer enn faglig kompetanse!! Komminikasjon, aktiv lytting, rådgivning og omsorg er alle nøkkelbegreper som jeg benytter meg av daglig! Og ja jeg ønsker å arbeide med faglige bakgrunn også, men ikke akkurat nå! Nå har jeg startet min egen butikk – Kouture (allerede i 2 land), mitt eget smykkemerke-Jewels of Norway (selges i 3 land), og min egen kleskolleskjon er det neste som kommer. Jeg er Stolt av de tingene som jeg har oppnådd til nå og jeg håper at jeg kan inspirere og motivere andre til å ta tak i sin egen livsituasjon!

Et av de mest interessante kursene jeg har tatt ved Universitetet het PSYK 109. Kurset består av ren motivasjons psykologi!! Har lyst å ta det igjen bare for å bli enda mer motivert!! Noe av det viktigste vi lærte var at det kun finnes en DEG! Be yourself – and change for youreself, not for anybody else! Ikke bry deg om hva andre mener og tenker…det bunner som regel bare i misunnelse! Den beste motivasjonen man kan ha er å alltid gjøre sitt beste, å ville forbedre seg selv, ville oppnå suksess og ikke ta nederlag for tungt. Det vil alltid komme utfordringer, ting vil ikke alltid være lett – men mestrer man livets utfordringer byr på økt selvfølelse og styrke. Og husk: bekymringer for morgendagen ødelegger også dagen i dag!!

Å sette seg mål er den viktigste oppgaven for å lykkes, og husk at ingenting kommer av seg selv!! Sett deg små delmål og nå hver og en av dem – vips så er du der!! Så har du lykkes!! Og når man lykkes med noe øker motivasjonen til å skape mer! Tro på deg selv og ikke bry deg om hva andre syntes, tenker eller gjør – DU er din egen lykkes smed og kun DU kan gjøre noe ved din livssituasjon.

Et utdrag fra avslutningen på min muntlige Eksamen – Fikk Katakteren B på Masteroppgaven.

DU KAN LESE HELE MASTEROPPGAVEN MIN HER: 

Masteroppgave 2010 Versjon 2

….Dagene går så fort og jeg er så opptatt av å komme videre med Kouture….med fremtiden…at jeg ofte glemmer jeg å se tilbake på de tingene jeg har oppnådd i livet… Tenk tilbake på flotte ting som du har oppnådd og vær stolt over deg selv!

//Natalie.

Reklamer

2 comments

  1. Så utrolig dyktig du er! 🙂 Jeg tar psyk109 nå grunnet deg egentlig 😉 Søkte litt rundt på de forskjellige åpne emnene for noen måneder siden også fant jeg denne bloggposten. Jeg skal inn på medisin så tar i tillegg noen realfag på Danielsen. Tusen takk for at du skriver en så inspirerende blogg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s