Spørsmål fra dere: Oppvekst, utdanning og fremtid.

Hei dere 🙂 Oiiiii…. 36 spørsmål har kommet inn fra dere på bloggen og mails de siste dagene. *Der røk den søndsgen, haha* Jeg skal prøve å svare på alle spørsmål så godt jeg kan! Og jeg kommer til å lage flere innlegg med deres spørsmål. Og takk for alle de fine meldingene, setter så utrolig stor pris på tilbakemeldinger! 🙂

Bloggen har nesten 100 000 lesere i mnd og det er sinnsykt bra! 🙂 🙂 🙂

Hvor er du opprinnelig fra?

Jeg er født og oppvokst i Bergen sammen med min mor og lillebror. Min far er Indisk og min mor er Norsk, jeg har ikke kontakt med min far og har aldri møtt han. Mange spør hvordan det er, å vokse opp uten å kjenne sin egen far og røttene der man kommer fra…Det er helt ok, jeg har ingen tilknyttning til han eller til India. Dette er ikke et følsomt tema for meg, jeg har hatt en fantastisk oppvekst med min mamma og jeg ville aldri ha endret på noe. Jeg har aldri hatt følelsen av at noe har manglet i livet mitt, alt føles helt naturlig.

125108-7-1313188327311

Hvilken utdanning har du, hva var ditt ynglingsfag? hadde du gode karakterer?

Etter grunnskolen startet jeg på Laksevåg vgs. Her tok jeg helse og sosialfag deretter barn og ungdomsbarbeider og til sist allmenn påbygg. Mine karakterer på vgs var nok veldig gjennomsnittlig, i noen fag litt bedre. Men fagene jeg likte best var naturfag og samfunnsvitenskap – naturfag hadde jeg 6 i og samfunnsvitenskap 5. Andre fag jeg hadde gode karakterer i var Norsk 5, nyere historie 5 og gym 5. Fag jeg hadde dårligere karakterer i var bla nynorsk, grunnen til det var at jeg overhodet ikke engasjerte meg. Jeg skjønnte ikke vitsen med å bruke tid på å lære nynorsk når jeg heller kunne fokusere på fag og språk jeg faktisk ville få bruk for i fremtiden. Men husk at det er karakter gjennomsnittet som teller når du skal søke videre utdanning, derfor er det viktig å gjøre en god innsatts i alle fag!

Etter videregående startet jeg på psykologi grunnfag ved universitetet i Bergen, jeg tok bachelorgrad i helsefremmende og forebyggende arbeid og skrev bachelor oppgave om mobbing i skolen. Et tema som virkelig engasjerer meg, vi må stå sammen mot mobbing, alle barn, unge og voksne fortjener en mobbefri hverdag.

Jeg likte livet som student og følte at jeg ville noe mer. Jeg søkte meg inn på Master i Medisinsk gentetikk ved Medisinsk fakultet i Bergen. Et krevende studie med kun 10 plasser. Jeg ville vel bevise for meg selv at jeg kunne, jeg ville ikke konkurrere med andre, men heller med meg selv. Jeg kom inn og fullførte med karakteren B både på den skriftelige masteroppgaven og på min muntlige eksamen. Det er nok den største følelsen jeg har hatt om det å lykkes! Når det gjelder å velge karriere så sett din integritet foran alt! Lev ditt eget liv og ta dine egne valg! Ikke lev det livet som andre forventer at du skal leve, bli det du vil bli og ikke minst gjør det du elsker å gjøre! Livet er så kort, det å stå opp hver eneste morgen og glede seg over hverdagen er den viktigste gleden man kan ha!

Hvorfor jobber du ikke med utdanningen din?

Livet går ikke alltid som man planlegger…. Og tro meg, jeg er en person som planlegger 🙂  Jeg var ferdig utdannet våren 2010, akkurat den våren holdt oslo universitets sykehus på å slå seg sammen til ett sykehus, det var rett og slett ingen jobb og få ved avd for med.genetikk. Jeg startet da som butikksjef i Glitter, hvor jeg hadde jobbet i 10 år ved siden av studiene. Etter 2 år som butikksjef sluttet jeg, da jeg merket at arbeidsmiljøet i Glitter Norge bare ble dårligere. Omgi deg selv med  mennesker som setter pris på dine kvaliteter og som oppmunterer deg, dette gjelder i alle sammenhenger.

– Jeg vil også si at jeg faktisk bruker min utdanning, hver eneste dag. Min utdanning og de menneskene jeg har møtt på veien har vært med å forme meg til den personen som jeg er i dag! Utdanning er viktig og aldri bortkastet.

Hvordan startet Kouture?

Ideen startet på en benk i en lunchpause sommeren 2011. Nettbutikken startet vi allerede noen uker etterpå men det var først den 1. feb 2012 at Kouture Arkaden ble åpnet. Da hadde vi satset alt vi hadde, alle sparepenger og mastercard var brukt. Vi satset alt på drømmen om å åpne egen butikk, og vi ville starte noe annerledes! Kouture er bygget på positiv energi, tanken og troen på på at dette skulle vi klare. Visjonen er å åpne 1-2 butikker innen det neste år samt å gå online i flere land og fortsette utviklingen av vårt eget klesmerke *som jeg vet dere vil elske* :-))

125108-12-1319272880175-n400_large

Hvor lenge har du vært sammen med kjæresten din? Skal dere ha barn? Gifte dere?

Jeg traff jake for 5 år siden og vi har vært kjærester i 4,5 år. Jeg flyttet til Oslo da jeg traff han. Vi vil begge ha barn, men det skal være planlagt og komme på riktig tidspunkt. det er ikke nå, akkurat nå har vi mer enn nok med jobbene våre. Han eier og driver Miinto.no og jeg har Kouture og Jewels of Norway. Gifteplaner har vi heller ikke, jeg har ikke noe hastverk med å gifte meg….det kommer tidsnok, det er viktig å ha noe slikt å se frem til også! Men jeg er lykkelig, veldig lykkelig! Jeg gleder meg til hver eneste dag sammen med jake og jeg elsker han av hele mitt hjertet. Jake er en så utrolig god person, han støtter meg i alt jeg gjør!

20120318-191952

//Natalie

Én kommentar

  1. Du virker som en utrolig smart og målrettet person. Veldig bra. Opplever du å bli dømt etter utseende til tider, pga silikon og rett og slett fordi du ser bra ut? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s