Gravid og lykkelig! 

  Jeg har tenkt på dette innlegget i 3,5 mnd – JEG ER GRAVID OG SÅÅÅÅ LYKKELIG!
Hvor starter man egentlig? Akkurat nå er kl 18:10 på selveste nyttårsaften. Det blir annerledes i år… Kun meg og jake er hjemme og skal lage indrefilet og se film. Litt som en vanlig lørdag kan man si.. Pakke skal vi også, vi reiser til dubai imorgen og starter det nye året med en etterlengtet ferie til varmere strøk.
Den 31 oktober startet dagen som vanlig. Tidlig lørdag morgen stod jeg opp for å dra på jobb, jeg hadde følt meg litt rar de siste ukene, litt uggen med metallsmak i munnen. Mensen kan jeg ikke huske når jeg hadde sist, i den siste tiden har jeg hatt veldig uregelmessig mens. Underbevissheten sa til meg dagen før: Kjøp en graviditetstest. Da de hadde 40% på Vitus apotek tenkte jeg at jeg kunne kjøpe en til «senere» bruk. Jeg har lenge ønsket meg barn, og alltid sagt jeg skal ha barn før fylte 30..Vel livet blir ikke alltid som man planlegger og for meg har det vel egentlig ikke passet inn ifht jobben. Vi jobber veldig mye og jeg gir 100 % til Kouture. Det er drømmen min, framtiden min og jeg elsker å jobbe med det.

Jeg tok testen helt tilfeldig den morgenen… Gravid stod det… Hjertet mitt hamret. Jeg ventet litt til, 2-3 uker stod det på testen. Jeg var klar da, jeg kjente gleden spre seg i hele kroppen. Jeg gikk inn å vekket Jake, gav ham testpinnen; Hva er det? spurte han. Vi klemte og kysset og kjente kun ren glede begge to. Vi skal bli foreldre!
Jeg ordnet meg og dro på jobb, med hemmeligheten godt skult gjennom mange uker. Kun de nærmeste fikk vite.

Tankene i starten kan være veldig voldsomme, ofte frykter man for å miste. Jeg var også livredd i starten, tror jeg sjekket toalettpapiret for blødninger hver gang jeg var på toaletten. Jeg googlet på nettet etter informasjon og andres erfaringer rundt det å være 1 gangs gravid, jeg kom over flere gode steder og bloggere som virkelig setter gode ord på det å være gravid. Heldigvis har jeg vært minimalt dårlig, jeg har kun litt kvalme sent på kvelden men er til tider plaget av sterk migrene. Og man blir ekstremt trøtt og litt ekstra tung i kroppen. Ikke en dag har jeg vært syk fra jobb, noe som gjør at jeg får tiden til å gå kjempe fort for når man er gravid teller man faktisk dager. Man vil bare nå uke 12 når spontanabort blir sterkt redusert, man vil bare vite at man bærer på et friskt lite barn!

Jeg tok tidlig ultralyd allerede i uke 5 for å bekrefte graviditeten, da så vi ikke noe foster engang, det var bare noen millimeter langt. Men fikk bekreftet at jeg var gravid og at alt rundt så fint ut. Ny ultralyd fikk jeg i uke 8, da så vi et levende foster som sprellet, vi fikk både se og høre hjertet. Den ultralyden har vært den beste opplevelsen jeg noensinne har hatt!

Siste ultralyd fikk jeg for 2 uker siden, I uke 12. Dette er noe jeg vil skrive mer om i kommende innlegg, jeg dro til København og foretok en Nipt test (non invasive prenatal test) for å sjekke for kromosomfeil samt få vite kjønnet. Jeg har master i medisinsk genetikk og bestemte meg tidlig for at jeg ville ta en slik test som er helt uten risiko for spontanabort. Den lille krabaten lå inni der med raske bevegelser, selv om jeg ikke kjenner noenting enda. Termindato ble satt og 10 dager senere fikk vi vite at vi få en liten GUTT ❤

Termin: 04.07.16
Kjønn: Gutt
Navn: Oliver Matheo
Lykken jeg kjenner nå kan ikke beskrives med ord! 2016 blir et fantastisk år. Ønsker dere et riktig godt nyttår!
Nå er det bare å pakke kufferten, imorgen drar vi på ferie til Dubai :-))

   

  

Uke 11
   

Uke 13

//Natalie 

6 kommentarer

  1. Hei:) Jeg har fulgt deg noen år nå,har aldri kommenter før, men fikk helt gåsehud av lesningen!!! Gratulerer sååå mye… Venter selv nr 2 nå, og har termin ett par uker tidligere enn deg:)
    Å bli mamma er den største lykken av alt…. Ønsker dere alt vel og masse lykke til:)

  2. Gratulerer så mye med en liten gutt på vei 🙂 🙂 Så flott å lese din historie! Du virker utrolig dyktig i ditt arbeid og inspirerer. Varene deres er så stilige. Nyt en deilig vel fortjent ferie 🙂 Jeg undrer på om det var noen indikasjon for å foreta den undersøkelsen, eller om du først og fremst ønsket gjøre det da du har kunnskap og interesse for faget.

  3. Ååå så herlig! Reiste også til Dubai når jeg var 3,5 mnd på vei og hadde det fantastisk! Kos deg masse og nyt!
    Litt misunnelig nå her jeg sitter gravid med nr to med 10 dager til termin;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s